Videohaaste ja -katselmus

Videohaaste 2023: Viides elementti

Sivistymättömien videohaaste on taas täällä! Kuvatkaa parkourvideo kuukaudessa, ja esitämme sen festarin videokatselmuksessa. Osallistujatiimit niittävät teoksillaan mainetta ja kunniaa sekä viitoittavat tietä suomalaiselle parkourille. Tämän vuoden videohaaste on parkourvideokonkarin Janne Laurilan suunnittelema.

Vaikka ajattelisit, että sinun videosi ei tulisi olemaan yhtä “hyvä” kuin muiden, älä lannistu! Tärkeämpää on saada useita omaperäisiä videoita, jotka kuvastavat ja innostavat suomen parkourskeneä, kuin yksi “täydellinen” tai teknisesti hieno video!

Osallistumisohjeet

Vuoden 2023 videohaasteen teemana on kaikki viisi yleisesti tunnettua elementtiä; maa, ilma, tuli, vesi ja liike. Kaikkien videoiden tulee rakentua liikkeen lisäksi vähintään yhden muun elementin ympärille tai sen tulee olla joko konkreettisesti tai kontekstina tunnistettavissa teoksesta. Elementin osuus videosta on itse päätettävissä. Video voi sisältää kaikki viisi elementtiä.

Tänä vuonna kilpailu käydään kahdessa sarjassa; tarina ja perus-pk. Järjestäjät pidättävä oikeuden yhdistää sarjat, mikäli molempiin ei tule riittävästi osallistujia. Videolla ei ole vähimmäiskestoa.

  • Tarina-sarjan videoiden maksimikesto on 10 min. Videossa tulee parkourin ja videohaasteen teeman lisäksi olla jokin tarina, kertomus tai opetus
  •  Perus-pk -sarjan videoiden maksimikesto on 6 min. Video saa sisältää visuaalisia mausteita, mutta sen sisällön tulisi keskittyä puhtaasti parkouriin ja liikkeeseen.

Tiimit

Haasteeseen osallistutaan 2-7 hengen tiimeissä. Jokaisen videon tekoon osallistuvan on näyttävä videossa ja tuttuun tapaan videoon ei saa antaa merkittävää panosta henkilö, joka ei ole osa nimettyä tiimiä. Tiimin jäsenten on tuotettava videon sisältö kokonaisuudessaan itse poislukien musiikki. Tiimi yksin vastaa videonsa sopivuudesta osaksi festivaaliohjelmaa.

Palautus

Videot tulee palauttaa festivaalien ensimmäisenä päivänä eli perjantaina 11.8. klo 21 mennessä joko vastaanottotiskille fyysisesti muistitikulla tms. tai latauslinkkinä s-postitse osoitteeseen info@sivistymattomat.fi. Huomaa, että katselulinkki Youtubeen ei käy vaan tarvitsemme videotiedoston.

Esittäminen ja palkintokategoriat

Teos esitetään festivaalin videokatselmuksessa. Voittajat valitaan yleisöäänestyksellä. Palkintoja jaetaan seuraavissa kategorioissa. 

Tarinasarjan videoista palkitaan:

  • Paras tarina
  • Paras hahmo/rooli

Perus-pk -sarjan videoista palkitaan:

  • Kovin bängeri
  • Liikekieleltään luovin

Lisäksi palkitaan todellinen viides elementti eli video, joka on parhaiten hyödyntänyt videohaasteen teemaa ja onnistunut tuottamaan parhaan kokonaisuuden.