LAUANTAI


9:00-9:30 Lädisanasto / Kutomo

Etkö ymmärrä mitä jameilla horistaan ”sendaamisesta”, ”hiihtämisestä” ja ”one bangaamisesta”? Ei huolta, semantiikan sekatyöläinen Panda täsmentää kaikki tarvittavat termit lädien kanssa treenaamiseen. Jos termit ovat jo ennestään suunnilleen tiedossa, kannattaa silti tulla pohtimaan niiden nyansseja! (Panda)


9:30-10:15 Copy&paste-runi / Takomo

Copy&paste-runissa pääset testaamaan muistikapasiteettiasi parkourin parissa ja kokeilemaan omaa liikkeenhahmotuskykyäsi! Pelailu painottuu runin/runien opetteluun kertasilmäyksellä, mikä vaatii tarkkaavaisuutta, päätöksentekokykyä ja liikkeenhallintaa. Runi kehittyy suuntaan tai toiseen osallistujien copypastetessa sitä, ja sen lopullinen muoto selviää vain mukanaolijoille! (Julius)


10:30-12:00 Contact & connect (i) / Kutomo

Työpajassa etsitään kokemusta flowtilasta ja koitetaan antaa keholle vapaus valita mistä, miten ja milloin liikutaan. Tätä tunnetta ja kokemusta etsitään erilaisten kontakti-improvisaatioharjoituksien, luovan liikkeen ja leikkien kautta. Harjoitukset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin puoliin omassa kehon käytössä, laajentaa käsitystä oman kehon ja liikkeen potentiaalista ja tilaisuuden yllättyä iloisesti oman kehon kapasiteetista. Pyrkimyksenä on antaa keholle tilaa liikkua ja leikkiä vapaasti ja mielelle lepohetki jatkuvasta päätöksenteosta ja pähkäilystä. (Kaisa)


11:00-12:00 Flown juurella (i) (1.) / Yliopistonmäki

Tekniikkatyöpaja, jossa perehdytään ”flow”-käsitteeseen ja etenkin siihen, miten omaa flowta voi kehittää. (Jax)


13:15-14:30 PK-FR-ADD -paneelikeskustelu / Kutomo

Tämän vuoden paneelissa mietitään mistä käsitteet parkour, freerunning ja art du déplacement ovat peräisin, millaisia merkityseroja termit nykyään sisältävät ja miksi näistä kiistellään. Tule nauttimaan panelistien sanailusta sekä ottamaan kantaa ja esittämään kiperiä kysymyksiä! (Jax, Vilma, Visiiri, Jesse & JB)


14:30-15:30 Väistämisen taito (The Art of Dodging) (i) (2.) / Takomo

”Ylitys on vain esteen väistämistä yläpuolelta” – Liekki-Jaska. Työpajassa tutkitaan, mitä uutta väistämisen filosofia voi tarjota kunkin parkour-liikkeelle. Harjoituksessa esteinä toimivat niin osallistujat kuin ympäröivät rakenteetkin, unohtamatta tietenkään kunkin henkisten esteiden voittamista (Liekki-Jaska)


15:00-16:00 Builderointijamit / Samppalinnanvuori

Nyt on aika suorittaa Samppalinnanvuoren valloittamaton builderointihaaste! Tule mukaan builderointijameille kiipeämään luostarivuoren koulun ympäri. (Seve)


16:00-16:30 Lammasleikkejä (2.) / Samppalinnanvuori

Tule leikkimään lammasleikkejä Piitun kanssa. Tässä leikissä saat eläytyä villaisten ystäviemme elämään hauskalla ja liikunnallisella tavalla. Bää! (Piitu)


16:30-18:00 Flash Jammin’ Tour / Martinkirkko

Oletko joskus aikonut parkourata läpi isommankin alueen, mutta unohdut grindaamaan toista muutamaa haastetta yhdellä tai kahdella spotilla? Flash Jammin’ Tour tarjoaa jamirakenteen, joka saa tiimisi parissa tunnissa nauttimaan kymmenistä spoteista ympäri Turun kaunista keskustaa! (Jontte)


16:30-18:00 Darkour – pimeässä parkouria (i) / Samppalinnanvuori

Miten selviytyä esteiköltä toiselle, kun valoa on niukasti tai ei lainkaan? Kehitä ulottuvuus- ja tuntoaistejasi, pehmeää & rauhallista huolellisuutta, välillä tilanhahmotusmuistia sekä mahdollisesti äänikaikuluotausta. Joillain kierroksilla voidaan etenijälle antaa sekunti tai minuutti aikaa painaa etenijän valitsema rata, toisilla kierroksilla mennään täysin ennakoimatta sokeana.  Näkevä kaveri voi joillain kierroksilla auttaa kuvailemalla välittömässä läheisyydessä ja kauempana olevia esteitä, mikä lisää vauhdinottomahdollisuuksiakin. (Utti)


19:15-21:00 Videokatselmus / Lounge

Tilaisuudessa esitetään Sivistymättömien videohaasteeseen osallistuneet teokset valkokankaalta, ja kuullaan tekijöiden, yleisön ja tuomariston ajatuksia niistä. (Jos haluat osallistua haasteeseen, tsekkaa videohaasteen tiedot ja palauta teos festariperjantaihin klo 21 mennessä.) Jos jää aikaa, on oheisohjelmana videokaraokea – esittele suosikkiparkourvideosi festariväelle ja kerro mietteistäsi. (Seve, JB, Jimi, Vilma, Taavetti)


21:00-21:30 Matkalla manalaan / Takomo & Kutomo

“Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one” – Bruce Lee (Elias)


21:00-23:15, 1:30-3:00 Sauna (+) / Circus Lounge, saunatilat

Niiin hyvää löylyä ja rentoutumista!
vain miehet 21:00-21:45
vain naiset 21:45-22:30
seka 22:30-23:15
+ seka 1:30-


23:30- Hämärän Mailla (i*) / Takomo

Hurjapäisyyttä vaativa yön missio, joka vie osallistujat Turun parkourskenen hämärille rajamaille. (Heikki, Minna & Petteri)
(i*) = ennakkoilmoittautuminen toivotaan jo perjantaina