Tiedote: Ohjelmiston julkistus

Parkourfestivaali Sivistymättömät järjestetään Turussa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna –  Vapaaehtoisvoimin toteutettavan festivaalin periaatteena on parkouraajalta parkouraajalle

Parkourfestivaali Sivistymättömät järjestetään neljättä kertaa Turussa 5.-7.8.2022. Suomen ainoana parkourfestivaalina Sivistymättömät haluaa toimia foorumina lajille ja sen harrastajille. Tämän vuoden festivaalilla nähdään 29 vapaaehtoisten parkourharrastajien ja -ammattilaisten järjestämää ohjelmanumeroa. Aiempaa parkourtaustaa ei osallistumiseen vaadita ja tarjolla on myös aloittelijaystävällistä ohjelmaa. 

Festivaalin ohjelma koostuu parkouria ja liikettä käsittelevistä ohjelmanumeroista, mm. työpajoista, peleistä ja luennoista. Vapaaehtoiset parkouraajat ovat ehdottaneet ohjelmaa tapahtumaan kevään ja kesän aikana.

– Haluamme tuoda mahdollisimman monen parkouraajan ideat yhteen viikonlopun ajaksi ja jakaa ne muille lajin harrastajille ja siitä kiinnostuneille, kertoo festivaalia järjestävän Sivistymättömät ry:n hallituksen puheenjohtaja Joonas Palsio.

Tämän vuoden festivaalin kattaus on laaja. Työpajoja, kuten Instituutti – Pienistä raoista ahtautumisen taito, järjestetään 11 erilaista. Mahdollisista vammoista varoittava Pannutuksen komplikaatiot -luento on yksi viidestä puheohjelmasta festivaalilla. Sivistymättömät 2022 Flash Comp taas on kunniasanan kilpailu, jossa annettu haaste pyritään tekemään mahdollisimman vähillä yrityksillä.

Vuosittain järjestetään myös vakiintunutta ohjelmaa, kuten Musaparkourjamit, Yömissio ja Videokatselmus, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa elokuvateatterissa, Kino Dianassa. Kokonaisuudessaan ohjelma ja niiden aikataulut löytyvät Ohjelma-sivulta.

Suurin osa ohjelmasta järjestetään tapahtuman tukikohdassa Turun Parkour Akatemialla, Helsinginkatu 21:ssä. Lajille tyypillisesti parkourataan paljon myös ulkona erilaisilla paikoilla, eli spoteilla.Kolmen päivän festivaalipassilla pääsee osallistumaan kaikkeen ohjelmaan tapahtumaviikonloppuna. Festivaalin ikäraja on 15 vuotta, mutta alle 18 vuotiailta edellytetään lisäksi huoltajan allekirjoittamaa lupaa. 30 €:n liput ovat nyt myynnissä Ticted-lippukaupassa.