Videohaaste: Sivistymättömien tie

Parkourfestivaali Sivistymättömät järjestää videohaasteen, jossa tavoitteena on kuvata uusi parkourvideo alle kuukaudessa! Videoteokset esitetään Sivistymättömät-festareilla la 8.8. Kaikki osallistujatiimit saavat videolleen esitysajan festarien eeppisestä videokatselmuksesta, jossa tiimit niittävät mainetta ja kunniaa ja antavat suuntaa suomalaiselle parkourille!

Vuoden 2020 videohaaste on King of the Road -skeittikilpailun innoittama, ja sisältää kaikille osallistujille jaettavan tehtävälistan, josta haetaan inspiraatiota Sivistymättömien tie -videon tekemiseen. Videohaasteesta ovat päävastuussa pitkän linjan trasöörit Severi Kalaja ja Julius Brander.

Osallistumisohjeet

TIIMI

* Haasteeseen osallistutaan 3-5 hengen joukkueissa eli tiimeissä. Tiimin lopullisen kokoonpanon voi ilmoittaa vasta videon palautuksen yhteydessä.
* Videon tekemiseen ei saa antaa merkittävää panosta henkilö, joka ei ole nimetty tiimin jäseneksi.

TEHTÄVÄLISTA & ILMOITTAUTUMINEN

* Ilmoittaaksesi joukkueesi videohaasteeseen tulee sinun olla ilmoittautunut Sivistymättömille.

* Saat tehtävälistan sähköpostiisi ilmoittauduttuasi mukaan haasteeseen. Ensimmäiset listat lähetään ma 13.7 siihen mennessä ilmoittautuneille.

* Ilmoittautunut henkilö saa jakaa listan tiimilleen, vaikka muut jäsenet eivät olisi vielä ilmoittautuneet tai aikeissa osallistua festareille. Tehtävälistaa ei kuitenkaan saa jakaa oman tiimin ulkopuolisille. Ne julkistetaan vasta festivaalien videokatselmuksessa.

* Mukaan haasteeseen voi hypätä koska tahansa haasteen aikana, ja ilmoittautuja saa haasteen tiedot sähköpostiinsa. Jos et ilmoittauduttuasi saa haasteen tietoja mielestäsi riittävän nopeasti, voit ahdistella festaria tai videon vastuuhenkilöitä esim. somessa.

* Tiimin voi ilmoittaa mukaan videohaasteeseen alla olevasta painikkeesta.

VIDEO

* Videon tavoitteena on olla tyylikäs kokonaisuus, eikä kokoelma tehtäväklippejä peräkkäin. Kuuluu asiaan, että videolla on myös materiaalia, jossa ei suoriteta tehtäviä. Oletus on, ettei yksikään joukkue saa suoritettua kaikkia tehtäviä.

* Tehtäviä ei tarvitse merkitä videoon. Jokainen joukkue palauttaa videon yhteydessä listan suorittamistaan tehtävistä, jonka tuomaristo tarkistaa.

* Videon maksimipituus on 10 minuuttia. Vähimmäiskestoa ei ole.

PALAUTUS JA ESITTÄMINEN

* Video tulee palauttaa viimeistään 7.8. Palautuksen voi tehdä lähettämällä nettilinkin, jota seuraamalla video on katsottavissa ja esitettävissä, osoitteeseen info@sivistymattomat.fi . Videoteoksen voi myös palauttaa antamalla teoksen tiedostomuodossa muistitikulla tai vastaavalla reseptionistille perjantai-iltana Sivistymättömillä.

* Teos esitetään festivaalin videokatselmuksessa lauantaina 8.8.

* Tuomaristo jakaa kunniamaininnat seuraavissa kategorioissa:

KATEGORIAT

– Yhtenäisin kokonaisuus
– Eniten pisteitä kerännyt video
– Eniten tehtäviä suorittanut video
– Niin hyvää SUOMI-PK (köyhät spotit, rikasta parkouria)
– Luovimmat ratkaisut tehtävien suorittamiseen
– Vaikeimman kautta (työläitä ja kaukaa haettuja ratkaisuja tehtäviin)
– Smootheimmat alastulot
– Päheimmät kledjut
– Tyylikkäin editti
– Yhtenäisin kokonaisuus

* Lisäksi illan himotuin titteli yleisön suosikkivideo äänestetään katselmuksen yleisönjäsenten kesken.

Jokainen osallistuja on mukana tässä leikkimielisessä haasteessa omalla vastuullaan. Älkää ottako liian vakavasti tai tehkö mitään (liian) tyhmää! 🙂

Vaikka ajattelisit, että sinun videosi ei tulisi olemaan yhtä “hyvä” kuin muiden, älä lannistu! Tärkeämpää on saada useita omaperäisiä videoita, jotka kuvastavat ja innostavat suomen parkourskeneä, kuin yksi “täydellinen” video!